Om YOYOCam GSM

Larm- och övervakningskamera med inbyggt GSM

YOYOCam GSM

YOYOCam övervakningskamera

Lättinstallerad och portabel GSM larm- och övervakningskamera som larmar och skickar bilder direkt till din mobiltelefon eller e-post.

Larmar både dag och natt

Komplett lösning för larm och kameraövervakning

YOYOCam har inbyggda rörelse- och IR-detektorer för att upptäcka rörelser, t.ex. från en inkräktare. Inom ett par sekunder efter att en rörelse har detekterats larmas ägaren via ett SMS-meddelande, följt av stillbilder skickade som MMS. En inbyggd temperatursensor kontrollerar omgivande temperatur och meddelar via SMS om temperaturen stiger eller faller under ett förutbestämt temperaturintervall.

Mycket enkel att installera och använda

YOYOCam installeras på några minuter och styrs genom enkla SMS-kommandon. YOYOCam bekräftar alltid med svars-SMS på svenska (kan ställas om till engelska). Larmet kan även aktiveras eller stängas av med en av de medföljande trådlösa fjärrkontrollerna. Det enda som behövs är ett vanligt SIM-kort och elström.

Fjärrstyr kameran från din mobil

YOYOCam fjärrstyrs enkelt med SMS från din mobiltelefon eller med fjärrkontrollen. Med en vanlig mobiltelefon ställer man enkelt in extrafunktioner som schemalagd aktivering och avaktivering, intervaller för bildtagning, antal bilder som skickas, bildupplösning, kamerastatus mm.

Övervakar och larmar dag och natt

Kameran har IR-ljus för mörkerseende och batteri-backup för att garantera en störningsfri drift. YOYOCam möjliggör även fjärravlyssning från annan telefon via GSM vilket ger ytterligare möjlighet till övervakning av området där kameran är placerad. T ex efter att ett larm mottagits.

Bilder direkt i mobilen

Bevaka temperaturen

YOYOCam G3 fungerar även som temperaturvakt. Med hjälp av den inbyggda temperatursensorn mäts kontinuerligt temperaturen där YOYOCam är installerad. Temperaturen kan när som helst efterfrågas via SMS. Ett temperaturintervall kan även fördefinieras, och kameran larmar då via SMS om temperaturen avviker över eller under intervallet.

Säkerställ god GSM-kommunikation

YOYOCam G3 har en har en yttre, riktbar antenn med standardsfäste. Vid svag GSM-signal kan en valfri GSM-tillbehörsantenn med högre känslighet eller anslutning via kabel enkelt kopplas till YOYOCam G3.

YOYOCam GSM Indoor

Kan användas av hela familjen och av tillfälliga gäster

Kameran kan styras och användas av olika behörighetsgrupper. Utöver administratören (”Master”) och den närmaste gruppen (”Användare”), t ex familjen eller kollegorna, kan också begränsad behörighet ges till tillfälliga användare (”Gäst”) genom att utdela tillfälliga lösenord. T ex till grannen om ett larm löst ut, eller till hantverkaren på besök.

Fungerar med vanliga trådlösa detektorer och givare

Förutom de inbyggda rörelsedetektorerna, kan upp till 15 trådlösa sensorer baserade på 433MHz standarden enkelt anslutas till YOYOCam. T ex rök-, fukt-, magnet- eller temperaturgivare.

Så fungerar det

Perfekt för att övervaka och skydda privata ägodelar eller företagets tillgångar

Perfekt hemma, i garaget, sommarstugan, båten ... eller någon annan plats där du vill övervaka eller skydda dina tillhörigheter. Det är också en mycket enkel och kostnadseffektiv lösning för butiker, lagerlokaler, lager eller byggarbetsplatser, eller någon annan avlägsen plats där IP-infrastruktur inte är tillgänglig eller om traditionellt larmsystem är för komplicerade eller dyra att installera.

Tillbehör

Trådlös brandvarnare

WSD-091-SP är en optisk brandvarnare som larmar när den nås av rök. När den larmar avger den liksom vanliga brandvarnare en kraftig ljudsignal, men den skickar även trådlöst signaler till YOYOCam som i sin tur larmar via meddelanden (SMS) till förinställda mobiltelefonnummer.

 • Optisk detektering av rök med hjälp av infraröd sensor
 • Trådlös koppling till YOYOCam med SMS-signalering vid larm.
 • Kraftig ljudsignal vid detektering av rök
 • Återställning till bevakningsläge efter utlöst larm
 • Testfunktion (ljud- och ljussignaler samt larm till YOYOCam)
 • Varning (SMS) vid låg batterinivå
 • Räckvidd upp till 15 m
Brandvarnare

Trådlös vattenläckagevakt

WLD-093-SP är en vattenläckagevakt som larmar när den kabelanslutna sonden får kontakt med vatten. När den larmar avger den en kraftig ljudsignal, men den skickar även trådlöst signaler till YOYOCam som i sin tur larmar via meddelanden (SMS) till förinställda mobiltelefonnummer.

 • Detektering av vattenläckage med hjälp av elektroder
 • Trådlös koppling till YOYOCam med SMS-signalering vid larm
 • Kraftig ljudsignal vid detektering av vatten
 • Återgår till bevakningsläge efter att vatten avlägsnats
 • Testfunktion (ljud- och ljussignaler samt larm till YOYOCam)
 • Larmfunktion kan också tillfälligt hävas (t.ex. vid städning)
 • Varning (SMS) vid låg batterinivå
 • Låg batteriförbrukning
 • Mycket lättmonterad. Sonden är magnetisk.
 • Räckvidd (till YOYOCam) upp till 15 m
Vattenläckagevakt

Trådlös, extern temperaturvakt

WTS-024-S är en digital termometer som kopplas trådlöst ihop med YOYOCam. Den sänder löpande uppdaterade temperaturavläsningar till YOYOCam som i sin tur via SMS kan larma när den omgivande temperaturen under- eller överstiger förinställda bevakningstemperaturer. Aktuell temperatur kan även spontant efterfrågas via SMS.

 • Bevakning av förinställda temperaturvärden
 • Rapportering av aktuell temperatur på begäran
 • Trådlös koppling till YOYOCam med SMS-signalering vid larm
 • Lättmonterad. Inbyggt bordställ eller väggmontering.
 • Räckvidd (till YOYOCam) upp till 15 m
Temperaturvakt

12V-adapter med cigarettändarkontakt

CLA-013-12V är en adapter för anslutning till 12V-system via cigarettändaruttag. Gör det enkelt att ansluta YOYOCam G3 i t ex husbilen, husvagnen eller båten. Eller till ett 12V-batteri där 220V strömförsörjning saknas.

Fördelar jämfört med andra övervakningssystem

 • Enkel installation – Sätt i ett SIM, anslut till ett eluttag och konfigurera via SMS. YOYOCam svarar på svenska.
 • Inga geografiska begränsningar eller krav på trådbunden infrastruktur – Fungerar trådlöst överallt där det finns GSM-täckning och 220V eller 12V strömmatning.
 • Helautomatisk – Vid detektering av inkräktare eller annan händelse meddelas ägaren omedelbart.
 • Realtid – Oavsett var ägaren är, får han eller hon inom några sekunder ett larm-SMS till sin mobiltelefon.
 • Kontroll och övervakning – Utöver att upptäcka inkräktare och larma, kan YOYOCam när som helst skicka bilder på begäran och ta emot samtal från ägaren m fl utvalda.
 • Mångsidig – YOYOCam har inbyggd IR och rörelsedetektering som även fungerar i mörker men kan även byggas ut till ett större system med separata, trådlösa detektorer.
 • Låg kostnad – Enkel och snabb installation och driftsättning. Utöver elanslutning behövs ingen tråddragning, ingen uppkoppling till server/internet-baserade system, inga larmabonnemang etc. Både installations- och användningskostnader minimeras.

Återförsäljare

För information om var du kan köpa YOYOCam kontakta oss på Yoyomotion.

Kamerafunktioner

Temperaturvakt

Specifikationer

Specifikationer

Nedladdningar

Ladda ner guider till alla våra produkter här

Ladda ner pressmaterial för våra produkter här